PvdaAlkmaar

donderdag, 11 23rd

Last updatedo, 16 nov 2017 10am
Welkom bij PVDA Alkmaar

Onze 10 kernpunten voor de gemeente Alkmaar

FractiePvdA Alkmaar 2017 1Kop campagne 2014 AGS

De Alkmaarse Partij van de Arbeid staat middenin de samenleving. Een lokale partij die deel uitmaakt van een oude sociaaldemocratische traditie en een wereldwijd netwerk van gelijkgezinden. Onze kandidaten kennen het Waagplein, de Daalmeer en De Hoef net zo goed als Stompetoren, de Eilandspolder, Driehuizen en de veengebieden van Graft-De Rijp. Met de uitgangspunten van de sociaaldemocratie in het achterhoofd doen wij ons werk; herkenbaar en vertrouwd. Al jarenlang levert de PvdA bestuurders van kwaliteit die niet van flauwekul houden, recht op het doel afgaan en met een duidelijke visie werken.

Dit zijn de tien kernpunten die voor ons de komende jaren het zwaarst wegen:

1.De jeugd eerst! Gelukkig gaat het met de meeste kinderen erg goed. Ze groeien onbezorgd
op en doen het goed op school. Ongeveer vijftien procent van de jeugd heeft hulp nodig. Deze hulp varieert van ‘een duwtje in de rug’ tot stevige ondersteuning. Hiervoor is de gemeente vanaf 2015 verantwoordelijk. De PvdA wil dat er altijd geld aanwezig is om de gewenste hulp te bieden. Dat is een kwestie van keuzes maken. Jeugdteams zorgen voor minder hulpverleners, maar betere hulp. Daarnaast investeert de PvdA in onderwijs. Aan de slechte huisvesting van de basisscholen moet nu eindelijk een einde komen. 

2.Aan het werk! De PvdA wil dat Alkmaarders die kunnen werken aan de slag zijn of worden opgeleid of voorbereid worden op werk. Het hebben en houden van een baan heeft voor veel mensen de hoogste prioriteit. Zonder hulp van het bedrijfsleven gaat dat niet lukken. Aan het vertrek van grote bedrijven en organisaties moet een einde komen. De regio Alkmaar moet weer een prettige vestigingsplaats voor bedrijven worden. De PvdA koestert het MKB als banenmotor in de regio. Als goede werkgever geeft de gemeente Alkmaar zelf het goede voorbeeld door arbeidsgehandicapten en langdurig werklozen in dienst te nemen. 

3.Keiharde aanpak armoede! De economische crisis heeft nog meer Alkmaarders laten beleven wat armoede is. Armoede is niet alleen mensonterend. Het is ook een bedreiging voor de stabiliteit van onze stad. Wij vinden dat de armeren als eerste de vruchten moeten plukken van het economisch herstel. Wij willen dat de gemeente hierover weer meer te zeggen krijgt. We gaan hiermee met onze landelijke bestuurders aan de slag. 

4.Samen zijn we één! De Schermer, Graft-De Rijp en Alkmaar worden één nieuwe gemeente om onder meer de dienstverlening op peil te houden. Veel inwoners van de Schermer en Graft-De Rijp hebben bewust gekozen voor het wonen in een dorp. De PvdA wil dat de sociale samenhang in deze dorpen wordt versterkt. Een school, een supermarkt en een voetbalclub zijn van groot belang. Wij strijden dan ook voor goede voorzieningen in kernen zoals Stompetoren en de Rijp. Een Dorpsvernieuwingsfonds bijvoorbeeld waarmee de bewoners zelf aan de slag gaan, zien wij als prima oplossing. 

5.Alkmaar: heel, schoon en groen! De PvdA investeert in een schoon en leefbaar Alkmaar met voldoende ruimte om te spelen en te recreëren. Dit houdt in dat wij niet iedere ‘groensnipper’ vol gaan bouwen, maar die goed onderhouden. De Schermer en Graft-De Rijp zijn waardevolle open gebieden waar wij met onze vingers vanaf willen blijven. Lokale initiatieven voor energiebesparing worden door ons gesteund. 

6.Alkmaar centraal in de regio! Met gemeenten als Heerhugowaard, Bergen, Castricum en Heiloo komen wij op voor de belangen in onze regio. Het motto van de PvdA is: samen sta je sterker. Samenwerken maakt het leven bovendien zoveel gemakkelijker. Alkmaar neemt, als grootste gemeente, hierin het voortouw. PvdA-bestuurders gebruiken hun netwerk dat verder gaat dan de grenzen van onze gemeente. 

7.Alkmaar veilig! Voorkomen is beter dan genezen. Een goed preventiebeleid maakt de stad veiliger. Wij treden stevig op wanneer dit noodzakelijk is. Samen met het Openbaar Ministerie en de politie blijven we in gesprek met inwoners over de aanpak van overlast en criminaliteit. We zien graag dat de wijkagent een vertrouwd aanspreekpunt is voor buurtbewoners. 

8.Zorg beter en betaalbaar! De PvdA is blij dat de gemeente meer te zeggen krijgt over de zorg. Wij kunnen deze nu gaan verlenen op een manier die het beste aansluit bij de wensen van onze inwoners. Iedereen die professionele zorg nodig heeft, krijgt deze ook. Wij zien de wijkverpleegkundigen graag terugkeren in onze gemeente. Zij zijn herkenbaar en gemakkelijk aanspreekbaar. Het percentage oudere inwoners van Alkmaar groeit. Zij verdienen speciale aandacht. Wij steunen dan ook initiatieven die zorgen voor meer activiteiten en voorzieningen voor ouderen. 

9.Alkmaar kiest voor cultuur! De PvdA blijft kiezen voor cultuur. Cultuur is van grote waarde voor de leefbaarheid van de stad, zijn inwoners en zijn gasten. Juist door onderscheidend te zijn zet het Alkmaar op de kaart. 

10.Lage lasten! De PvdA is altijd een zuinige partij geweest: we investeren als het langetermijnwinst oplevert en we houden de hand op de knip als dat niet het geval is. Op die manier zijn de lasten laag gebleven. Deze koers blijft de PvdA de komende periode varen. 

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsnov
23

23-11-2017, 19:00 - 20:30

nov
27

27-11-2017, 20:00 - 22:30

nov
28

28-11-2017, 19:30 - 22:30

nov
30

30-11-2017, 19:30 - 22:30

dec
4

04-12-2017, 20:00 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws slider Onze 10 kernpunten voor de gemeente Alkmaar