PvdaAlkmaar

zaterdag, 07 22nd

Last updatevr, 21 juli 2017 10pmNieuws

PvdA komt met alternatief voor elektrische hop-on bussen

Gijsbert van Iterson Scholten

Toeristenbus 2In het licht van de commotie die ontstaan is over de elektrische hop-on/hop-off bussen die een ondernemer door de binnenstad wil laten rijden, komt de fractie van de PvdA Alkmaar met een alternatief plan voor de inzet van deze bussen. In plaats van door het voetgangersgebied in de binnenstad, zouden de busjes langs de randen van de binnenstad moeten rijden om toeristen op te pikken en naar andere bestemmingen te brengen. Hierbij moeten in ieder geval het station en de verschillende parkeergarages en –terreinen aangedaan worden. De PvdA benadrukt dat dit plan goed afgestemd moet worden met bewonersorganisaties, de winkeliersvereniging en andere vervoersaanbieders om gezamenlijk tot een optimale route te komen.

Lees meer: PvdA komt met alternatief voor elektrische hop-on bussen

Raadsvragen over elektrische busjes

Gijsbert van Iterson Scholten

Toeristenbus HoornNet als veel inwoners van de binnenstad was ook de Partij van de Arbeid fractie zeer verrast over het nieuws dat Alkmaar een 'hop-on/ hop-off' toeristenbus gaat krijgen, die door de smalle straatjes van de oude binnenstad moet gaan rijden. Pas enkele weken geleden besprak de gemeenteraad de nieuwe verkeersvisie 2017-2027, waarbij met geen woord gerept werd over dit initiatief. Op zich is de PvdA niet tegen elektrisch busvervoer, maar we vragen ons ernstig af of het voetgangersgebied in de binnenstad, en met name de smalle straatjes van de Oude Stad, hier geschikt voor zijn. Of dat dit voornamelijk tot (extra) overlast voor bewoners en voetgangers gaat leiden. Via schriftelijke vragen hebben wij de wethouder om opheldering gevraagd.

Lees meer: Raadsvragen over elektrische busjes

Maak van discriminatie op de arbeidsmarkt een topprioriteit in nieuw diversiteitsbeleid.

Mohamed Nabih

Streep door discriminatieOnlangs publiceerde het Tijdschrift voor criminologie resultaten van een veldexperiment waaruit blijkt dat je meer kans op werk maakt met een strafblad, dan wanneer je een naam hebt met een niet-Westerse achtergrond. Naar aanleiding van dit onderzoek vraagt de PvdA Alkmaar het college om van discriminatie op de arbeidsmarkt een topprioriteit te maken in de nieuwe ‘diversiteitsagenda’ die de wethouder diversiteit na de zomer presenteert. Eerder diende de PvdA al een initiatiefvoorstel diversiteitsbeleid in dat door een meerderheid in de gemeenteraad verworpen werd, maar tegelijkertijd is het voor een deel overgenomen door het College. Ook een motie om als gemeente een proef te starten met anoniem solliciteren werd verworpen. Het huidige onderzoek laat volgens de PvdA echter onomstotelijk zien dat vooroordelen en discriminatie op de arbeidsmarkt grote uitdagingen zijn.

Lees meer: Maak van discriminatie op de arbeidsmarkt een topprioriteit in nieuw diversiteitsbeleid.

Kandidaat-raadsleden gezocht

Gijsbert van Iterson Scholten

Logo PvdA Alkmaar zonder tekstWil je kennismaken met de Alkmaarse politiek?
En misschien wel ons nieuwe raadslid worden?

Ben je iemand met goede ideeën, zie je kansen waar anderen problemen zien, ben je een netwerker, een verbinder, kun je goed luisteren, vind je discussie leuk, wil je bijdragen aan een sprankelend, sociaal en veilig Alkmaar? Dan ben jij misschien wel de persoon die we zoeken.

Lees meer: Kandidaat-raadsleden gezocht

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event

JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Events

Geen gebeurtenissen gevonden

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws