PvdaAlkmaar

donderdag, 11 23rd

Last updatedo, 16 nov 2017 10amNieuws

Afscheid Tineke Komen

Gijsbert van Iterson Scholten

TinekeNa bijna acht jaar in de raad te hebben gezeten neemt raadslid Tineke Komen op 16 november afscheid van de raad. In deze open brief licht ze haar besluit toe en blikt ze terug op acht fantastische jaren.

Beste PvdA’ers en andere stadsgenoten,

8 jaar heb ik met hart en ziel genoten van mijn rol als volksvertegenwoordiger, met alles erop en eraan. Het raadswerk neemt veel tijd om goed uit te voeren. De voorbereiding van vergaderstukken, de contacten met de Alkmaarders, organisaties etc. Ik doe dit heel graag, want ik vind de uitvoering van het sociaal domein leuk en belangrijk. Daarnaast ben ik ook werkzaam in de gezondheidszorg. Maar helaas de gevolgen door overbelasting en werkdruk zijn te groot. Zoals meerdere mensen weten heb ik een huidprobleem wat lastig te tackelen is. Mijn huid protesteert en heeft steeds meer tijd nodig om te herstellen.

Lees meer: Afscheid Tineke Komen

Begroting 2018: Steek geld in sociale woningbouw, zorg en duurzaamheid

Gijsbert van Iterson Scholten

 Paul bij begrotingOp 6 november besprak de gemeenteraad de begroting voor 2018. In zijn laatste begrotingsbijdrage gaf scheidend fractievoorzitter Paul Verbruggen aan dat de begroting voor 2018 er goed uit ziet. Dit is meer te danken aan de al jaren stijgende bijdragen van de Rijksoverheid dan aan het beleid van dit college, dat wederom keuzes maakt waar wij ons niet in kunnen vinden. Maar het betekent wel dat als er na de verkiezingen volgend jaar een nieuw college aantreedt, zich dit kan richten op nieuwe prioriteiten. Wat de PvdA betreft zijn dat in ieder geval betaalbare woningen, goede zorg en duurzaamheid.

Lees meer: Begroting 2018: Steek geld in sociale woningbouw, zorg en duurzaamheid

Wisseling van de wacht bij de PvdA Alkmaar

Gijsbert van Iterson Scholten

Paul Verbruggen vertrekt, David Rubio beoogd nieuwe lijsttrekker

Foto David goed landscape resized websiteFractievoorzitter Paul Verbruggen had het vanavond tijdens de Begrotingsbehandeling in de gemeenteraad over zijn laatste bijdrage. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zal hij de lijst PvdA Alkmaar dan ook niet aanvoeren. De kandidaat-lijsttrekker die hem op wil volgen is David Rubio.

David Rubio is een jonge ondernemer, die zich sinds 2013 inzet voor de PvdA Alkmaar. Als fractie-assistent in de gemeenteraadsfractie en als lid van het ombudsteam, waar burgers geholpen worden die vastlopen in (gemeentelijke) regelgeving. Zelf noemt hij zijn betrokkenheid bij de gemeente Alkmaar en haar inwoners de motivatie voor zijn kandidatuur. Alle leden van de PvdA Alkmaar ontvangen vanavond een videoboodschap van hem waarin hij zijn drie belangrijkste speerpunten voor de komende jaren toelicht: betaalbare woningen, duurzaamheid, en een sterke lokale economie, waar iedereen van profiteert. 

Lees meer: Wisseling van de wacht bij de PvdA Alkmaar

Loop ook mee met de fakkeltocht voor verdraagzaamheid!

Gijsbert van Iterson Scholten

Hester fakkeltochtOp zaterdag 4 november organiseert Art. 1 voor de derde maal een fakkeltocht voor verdraagzaamheid door de Alkmaarse binnenstad. Met deze tocht vragen de deelnemers aandacht voor het belang van verdraagzaamheid en verbinding met elkaar. Dit zijn ook waarden die de PvdA drijven, vandaar dat we deze tocht van harte aanbevelen. Kom ook en loop mee. 4 november vanaf 17.00, we verzamelen in de Bibliotheek Kennemerwaard aan het Canadaplein.

Lees meer: Loop ook mee met de fakkeltocht voor verdraagzaamheid!

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsnov
23

23-11-2017, 19:00 - 20:30

nov
27

27-11-2017, 20:00 - 22:30

nov
28

28-11-2017, 19:30 - 22:30

nov
30

30-11-2017, 19:30 - 22:30

dec
4

04-12-2017, 20:00 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws