PvdaAlkmaar

dinsdag, 09 26th

Last updatedi, 19 sept 2017 9amNieuws

Crowdfunding voor de Groene Zwaan

Leo van Etten

Foto De Groene zwaan Marco van AmmersCultureel en jongerencentrum de Groene Zwaan in de Rijp start een crowdfundingsactie. Hiermee moet een deel van de kosten voor de restauratie van het monumentale pand opgehaald worden. Jaren geleden probeerde de PvdA in Graft-De Rijp hier al geld voor vrij te maken, maar dit liep uit op een breuk in de coalitie. We hopen van harte dat het deze keer wel lukt!

Lees meer: Crowdfunding voor de Groene Zwaan

Veiligheidscijfers vragen om verandering van beleid

David Rubio Borrajo

toezichthoudersOp verzoek van de PvdA besprak de commissie bestuur & middelen afgelopen dinsdag de laatste veiligheidsmonitor. Bij zijn aantreden gaf het college aan dat veiligheid een 'topprioriteit' zou worden, met als doelstelling dat Alkmaar in 2018 een van de tien veiligste gemeenten van Nederland zou zijn. Dat blijkt inmiddels een onhaalbare doelstelling, zoals ook de verantwoordelijk wethouder moest constateren. Volgens ons komt dit mede doordat de aanpak fundamenteel verkeerd is. 

Lees meer: Veiligheidscijfers vragen om verandering van beleid

Behoud beweegbare paaltjes tegen dreigingen

Gijsbert van Iterson Scholten

paaltjes binnenstadNaar aanleiding van de recente aanslagen in onder meer Nice, Berlijn, Londen en Barcelona neemt ook in Nederland de roep om extra beveiliging van de openbare ruimte toe. Rotterdam en Amsterdam hebben onlangs besloten delen van hun binnenstad met grote bloembakken af te zetten. Ook in Alkmaar pleiten verschillende partijen voor beveiliging met bloembakken, betonblokken of zelfs vuilniswagens. Volgens de PvdA zijn dit soort aanvullende maatregelen echter niet nodig en leiden ze alleen maar tot een toenemend gevoel van onveiligheid. Bovendien beschikt Alkmaar al lang over de infrastructuur om het grootste deel van de binnenstad af te sluiten: de veelbesproken verzonken paaltjes die tot vorig jaar gebruikt werden om auto’s uit de binnenstad te weren. Wij pleiten er dan ook voor deze paaltjes niet uit de grond te halen, maar te laten zitten. Indien er concrete bedreigingen zijn voor de veiligheid in de binnenstad, kunnen ze met één druk op de knop omhoog gezet worden.

Lees meer: Behoud beweegbare paaltjes tegen dreigingen

Drugsoverlast in Alkmaar

Hester Veenhuijsen

Uit onlangs gepubliceerde CBS cijfers blijkt dat de ervaren overlast door drugs in Alkmaar stevig is toegenomen. Bijna 7% van de Alkmaarders geeft aan wel eens overlast te ervaren en dat is een forse stijging. Dit staat in schril contrast met de ambitie van Alkmaar om te gaan behoren bij de 10 veiligste steden van Nederland. Volgens de PvdA ligt dit aan het beleid, dat te eenzijdig op repressie gericht is.

Lees meer: Drugsoverlast in Alkmaar

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventssept
28

28-09-2017, 19:30 - 22:30

okt
2

02-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
3

03-10-2017, 19:30 - 22:30

okt
4

04-10-2017, 15:30 - 22:00

okt
5

05-10-2017, 20:00 - 23:00

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws