PvdaAlkmaar

donderdag, 11 23rd

Last updatedo, 16 nov 2017 10amNieuws

Doorknokken

Roos PvdA Afgelopen woensdag leed de PvdA bij de Tweede Kamerverkiezingen een historisch verlies. Ook voor ons als lokale afdeling doet dat zeer. Van 38 naar 9 zetels en tegelijkertijd zien dat die zetels niet naar andere linkse partijen gaan, maar naar rechts en naar partijen die slechts opkomen voor de belangen van een kleine groep. Dat doet zeer. Tegelijkertijd sterkt het ons in ons gevoel dat we door moeten. Dat we moeten laten zien dat de sociaal democratie nog altijd van waarde is. Dat doen we door ons elke dag opnieuw in te zetten voor de mensen die ons verkozen hebben. Voor de inwoners van Nederland. De inwoners van Alkmaar.

 

Ook verliezen hoort bij politiek. Wie geen verantwoordelijkheid durft te nemen en altijd langs de zijlijn blijft staan roepen dat anderen het verkeerd doen is wat ons betreft geen knip voor de neus waard. In Alkmaar zitten we sinds 2011 in de oppositie. Maar dat betekent niet dat we aan de kant staan. Ook vanuit de oppositie bereiken we resultaten.

De afgelopen maanden wisten we onder meer te realiseren dat de daklozenopvang 's winters eerder open gaat; dat de gemeente werk gaat maken van garantiebanen voor mensen met een arbeidsbeperking; dat er een extra brug komt in Driehuizen; dat er openbaar onderwijs komt in de Vroonermeer Noord; dat fietsende kinderen op de Herenweg 's morgens niet door sluipverkeer van de sokken gereden worden en dat er dit jaar bijna vijf ton extra beschikbaar is voor kinderen die opgroeien in armoede.

Dus zitten wij nu bij de pakken neer? Nee. Onze motivatie is alleen maar groter geworden. Motivatie om er wat van te maken. Om te bewijzen dat de sociaal-democratie er toe doet. Te bewijzen dat de PvdA het vertrouwen van de kiezer waard is, zowel landelijk als lokaal. Daar gaan wij ons dubbel zo hard voor inzetten. Over een jaar zijn er weer verkiezingen. Voor de gemeenteraad. We hopen daarbij op uw vertrouwen en gaan er het komende jaar alles aan doen te laten zien dat we dat vertrouwen waard zijn. U hoort nog van ons.

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsnov
23

23-11-2017, 19:00 - 20:30

nov
27

27-11-2017, 20:00 - 22:30

nov
28

28-11-2017, 19:30 - 22:30

nov
30

30-11-2017, 19:30 - 22:30

dec
4

04-12-2017, 20:00 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Doorknokken