PvdaAlkmaar

donderdag, 11 23rd

Last updatedo, 16 nov 2017 10amNieuws

PvdA blij met aanpassing plannen NW Ziekenhuis

Noordwest ZiekenhuisDiverse media berichtten eerder deze week dat het Noordwest Ziekenhuis voor haar verbouwplannen minder ruimte nodig heeft dan oorspronkelijk gedacht. De PvdA heeft er altijd voor gepleit dat er zo min mogelijk groen opgeofferd wordt om het nieuwe ziekenhuis te realiseren. Daartoe dienden we afgelopen oktober zelfs een motie in om liever hoger te bouwen dan breder. Hoewel die motie het niet haalde, lijkt het ziekenhuis er wel gehoor aan te geven. De optie om in het midden van het complex tot 7 lagen hoog te bouwen wordt voorlopig open gehouden. Uiteraard zien we nog liever dat het ziekenhuis die ruimte niet nodig heeft. Op dit moment kan het dat zelf echter nog niet inschatten.

Ook de (mogelijke) plannen voor een parkeergarage met meerdere lagen sluiten goed aan bij onze visie. Zeker als die garage met groen bedekte wanden krijgt. Dat past volgens ons beter bij het groene 'healing environment' dat het ziekenhuis aan wil bieden dan uitzicht op een immens parkeerterrein.

Wel maakt de PvdA zich nog zorgen over de tijdelijke parkeerplaatsen die aangelegd moeten worden ten behoeve van de eerste fase van de bouw. Wat ons betreft zou de gemeente het ziekenhuis best mogen vragen daar zoveel mogelijk op eigen terrein in te voorzien. Mocht dat echt niet volledig blijken te kunnen, dan zouden wij het logischer vinden als er in de Singelgarage ruimte gemaakt wordt voor het ziekenhuispersoneel. Bezoekers aan de binnenstad kunnen met borden en duidelijke verwijzingen naar de Schelphoekgarage of de Karperton verwezen worden. Dat is logischer dan om voor een tijdelijke voorziening nog meer van de Hout op te offeren, of de parkeerdruk af te wentelen op de omliggende buurten. 

Alles bij elkaar vindt de PvdA dat het voorlopig de goede kant op gaat met het ziekenhuis. Wij hopen van harte dat dat zo blijft en roepen zowel het gemeentebestuur als de Noordwest Ziekenhuisgroep op om vooral transparant te blijven opereren. Door alle Alkmaarders mee te nemen in de ontwikkelingen en de berichtgeving over de plannen, kan volgens ons een hoop onrust voorkomen worden.

 

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsnov
23

23-11-2017, 19:00 - 20:30

nov
27

27-11-2017, 20:00 - 22:30

nov
28

28-11-2017, 19:30 - 22:30

nov
30

30-11-2017, 19:30 - 22:30

dec
4

04-12-2017, 20:00 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws PvdA blij met aanpassing plannen NW Ziekenhuis