PvdaAlkmaar

zaterdag, 10 21st

Last updatewo, 18 okt 2017 8amNieuws

PvdA komt met alternatief voor elektrische hop-on bussen

Toeristenbus 2In het licht van de commotie die ontstaan is over de elektrische hop-on/hop-off bussen die een ondernemer door de binnenstad wil laten rijden, komt de fractie van de PvdA Alkmaar met een alternatief plan voor de inzet van deze bussen. In plaats van door het voetgangersgebied in de binnenstad, zouden de busjes langs de randen van de binnenstad moeten rijden om toeristen op te pikken en naar andere bestemmingen te brengen. Hierbij moeten in ieder geval het station en de verschillende parkeergarages en –terreinen aangedaan worden. De PvdA benadrukt dat dit plan goed afgestemd moet worden met bewonersorganisaties, de winkeliersvereniging en andere vervoersaanbieders om gezamenlijk tot een optimale route te komen.

De fractie van de PvdA Alkmaar was net zo verbaasd als de bewoners van de binnenstad over het plan om electrische ‘hop-on/ hop-off’ bussen te gaan laten rijden door de binnenstad. De PvdA heeft grote vragentekens bij de veiligheid van deze bussen in voetgangersgebied. Samen met het feit dat bewonersorganisaties, de gemeenteraad en andere belanghebbenden hier (wederom) niet van tevoren over geconsulteerd zijn, leidde dit tot schriftelijke vragen aan de wethouder. Tegelijkertijd is de PvdA zeker niet tegen elektrisch busvervoer. Dat het plan nu ‘op losse schroeven’ zou staan, zoals het Noord-Hollands Dagblad op vrijdag meldde, is voor de PvdA Alkmaar aanleiding met een eigen voorstel te komen, dat na het reces middels een motie in de gemeenteraad besproken zou kunnen worden.

‘De Oude Stad kan je ook wel te voet zien, maar we begrijpen het als mensen graag van de Schelphoekgarage opgepikt willen worden om naar het Stedelijk Museum aan het Canadaplein gebracht te worden’, aldus fractievoorzitter Paul Verbruggen. Dat hoeft echter niet dwars over de Langestraat, maar kan ook prima via de Laat of de Kanaalkade. Bijkomend voordeel is dat de Schelphoekgarage, die nu vaak half leeg staat, zo populairder zou kunnen worden. In de toekomst zouden de busjes wellicht zelfs naar P&R terreinen buiten de stad kunnen rijden en zo de verkeersdruk nog verder verlichten.

In overleg met binnenstadsbewoners, de winkeliersvereniging en andere belanghebbenden, zoals bijvoorbeeld Connexxion, zou de gemeente wat de PvdA betreft moeten kijken of het mogelijk is elektrische busjes in te zetten om toeristen van het station en de verschillende parkeerterreinen/garages naar verschillende plekken in de binnenstad te vervoeren. Daarmee biedt je toeristen een aanvullende service en verminder je tegelijk de verkeersdruk in de binnenstad. Zeker op vrijdag is er voor automobilisten op zoek naar een parkeerplek zo dicht mogelijk bij, bijvoorbeeld, het Waagplein vaak geen doorkomen aan. Een duidelijke communicatiecampagne waarin aangegeven wordt dat het niet uitmaakt waar je parkeert omdat je met een shuttlebusje altijd op je plek van bestemming komt, zou een deel van dit verkeer kunnen voorkomen. Bovendien wordt het zo aantrekkelijker om met de trein naar Alkmaar te komen, omdat er ook vanaf het station niet per se gelopen hoeft te worden.

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsokt
23

23-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
30

30-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
31

31-10-2017, 19:30 - 22:30

nov
1

01-11-2017, 19:30 - 22:00

nov
2

02-11-2017, 19:30 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws PvdA komt met alternatief voor elektrische hop-on bussen