PvdaAlkmaar

zaterdag, 10 21st

Last updatewo, 18 okt 2017 8amNieuws

Behoud beweegbare paaltjes tegen dreigingen

paaltjes binnenstadNaar aanleiding van de recente aanslagen in onder meer Nice, Berlijn, Londen en Barcelona neemt ook in Nederland de roep om extra beveiliging van de openbare ruimte toe. Rotterdam en Amsterdam hebben onlangs besloten delen van hun binnenstad met grote bloembakken af te zetten. Ook in Alkmaar pleiten verschillende partijen voor beveiliging met bloembakken, betonblokken of zelfs vuilniswagens. Volgens de PvdA zijn dit soort aanvullende maatregelen echter niet nodig en leiden ze alleen maar tot een toenemend gevoel van onveiligheid. Bovendien beschikt Alkmaar al lang over de infrastructuur om het grootste deel van de binnenstad af te sluiten: de veelbesproken verzonken paaltjes die tot vorig jaar gebruikt werden om auto’s uit de binnenstad te weren. Wij pleiten er dan ook voor deze paaltjes niet uit de grond te halen, maar te laten zitten. Indien er concrete bedreigingen zijn voor de veiligheid in de binnenstad, kunnen ze met één druk op de knop omhoog gezet worden.

Voorlopig blijven de paaltjes sowieso nog in de grond, omdat het nieuwe cameratoezicht op het inrijverbod nog geëvalueerd moet worden. David Rubio Borrajo, woordvoerder veiligheid, stelt echter: ‘ook als we het cameratoezicht wel op orde zouden krijgen, zou het zonde zijn om de paaltjes weg te halen. In tegenstelling tot veel andere steden heeft Alkmaar de infrastructuur al liggen om grote delen van de binnenstad te beveiligen. Het is pure kapitaalvernietiging om dat weg te halen en vervolgens overal betonnen bloembakken neer te zetten. Die ook weer weg moeten kunnen om de toegang voor hulpdiensten niet te belemmeren.’

De PvdA hoopt dat het college ook deze mening is toegedaan en geen extra geld gaat pompen in onderzoeken naar alternatieven.

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsokt
23

23-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
30

30-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
31

31-10-2017, 19:30 - 22:30

nov
1

01-11-2017, 19:30 - 22:00

nov
2

02-11-2017, 19:30 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Behoud beweegbare paaltjes tegen dreigingen