PvdaAlkmaar

zaterdag, 10 21st

Last updatewo, 18 okt 2017 8amNieuws

Overwinning voor bewoners Markenbinnen

MarkenbinnenAfgelopen dinsdag boog de commissie Ruimte zich over een plan voor vijf nieuwe woningen op het terrein van een boerenbedrijf in Markenbinnen. Dit plan leidde tot grote commotie in het dorp. Enerzijds vanwege de verwachtte toename van verkeer in de nauwe dorpsstraatjes, anderzijds omdat de commissie Ruimte van de voormalige gemeente Graft-de Rijp dit plan vijf jaar geleden al naar de prullenbak had verwezen. PvdA-raadslid Leo van Etten was er toen ook al bij en zocht voor de gelegenheid de oude notulen nog eens op. Daarin stond klip en klaar verwoord dat er negatief geadviseerd werd over woningbouw op deze locatie. Gelukkig bleek ook in Alkmaar een ruime meerderheid van de raad het met deze zienswijze eens.

De PvdA heeft zich altijd verzet tegen dit plan. In 2012 betoogde Leo van Etten dat er in een klein dorp zoals Markenbinnen zeer zorgvuldig gekeken moet worden naar de behoefte aan nieuwe woningen en het draagvlak onder de bevolking. Uit het verzet dat er ook toen al was onder de dorpsbewoners bleek duidelijk dat het aan dit draagvlak ontbrak. Voor de PvdA was de conclusie dan ook helder: dit was geen goed idee. Dat het toenmalige college van Graft - De Rijp het dossier op het laatste moment toch nog overdroeg aan de gemeente Alkmaar, en dat dit nu opnieuw in de commissie besproken moest worden, kwam voor ons dan ook als een verrassing. De omstandigheden waren de afgelopen vijf jaar niet veranderd, dus wat ons betreft had het Alkmaarse college al direct beter naar de inwoners van Markenbinnen moeten luisteren. Dat dit niet direct gebeurd is, waardoor er opnieuw zoveel onrust onstaan is in het dorp, betreuren wij ten zeerste. Gelukkig is het uiteindelijk goed gekomen. Een terechte overwinning voor de bewoners.

 

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsokt
23

23-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
30

30-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
31

31-10-2017, 19:30 - 22:30

nov
1

01-11-2017, 19:30 - 22:00

nov
2

02-11-2017, 19:30 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws Overwinning voor bewoners Markenbinnen