PvdaAlkmaar

zaterdag, 10 21st

Last updatewo, 18 okt 2017 8amNieuws

PvdA initiatief leidt tot eerste diversiteitsnota in de regio

DiversiteitsagendaVorig jaar diende onze fractie een initiatiefvoorstel in om er voor te zorgen dat de gemeente meer de kracht van diversiteit zou gaan benadrukken, in plaats van de problemen van minderheidsgroepen. Dat voorstel werd toen door een nipte meerderheid van de raad verworpen, maar wij zijn erg blij dat het college deze uitdaging alsnog opgepakt heeft. Deze week kwam het met een voorstel voor een ‘diversiteitsagenda’, die belangrijke punten uit ons initiatiefvoorstel overneemt. Daarnee is Alkmaar de eerste gemeente in de regio die een actief diversiteitsbeleid gaat voeren. Dit beleid moet er voor zorgen dat alle Alkmaarders gelijke kansen krijgen.

De diversiteitsagenda benadrukt dat alle Alkmaarders anders zijn. Sommigen zijn hetero, anderen homoseksueel. Sommigen zijn vijftiende generatie kaaskoppen, anderen hebben ouders of grootouders die elders geboren zijn. Sommigen zijn gelovig, anderen atheïst. Sommige Alkmaarders zijn jong, anderen oud. Sommige Alkmaarders hebben een fysieke of verstandelijke beperking, anderen niet. We zijn echter allemaal Alkmaarders en horen dus allemaal dezelfde kansen te krijgen op een goed leven in onze mooie gemeente.

De diversiteitsagenda zet in op vier beleidsterreinen: onderwijs, arbeidsmarkt, sport en de buurt. Op al deze terreinen vraagt de gemeente meer aandacht voor de positieve kant van diversiteit. In het onderwijs, de sport en de buurt door ontmoetingen tussen verschillende culturen te stimuleren. Op de arbeidsmarkt door (vaak onbewuste) discriminatie en vooroordelen aan te pakken. Zowel binnen de eigen gemeentelijke organisatie als bij Alkmaarse bedrijven.

Bij de diversiteitsagenda hoort een uitvoeringsplan met concrete maatregelen. Deze worden ingevuld in samenspraak met maatschappelijke organisaties en met u, de inwoners van Alkmaar. Wij kijken uit naar uw ideeën hiervoor en zullen ook zelf met voorstellen blijven komen. Mocht u een goed idee hebben voor iets dat de gemeente op dit gebied zou moeten doen, laat het ons dan vooral weten. Info@pvdaalkmaar.nl of www.facebook.com/pvdaalkmaar.

Volg ons op Twitter

Eerstvolgend event


JavaScript draait niet of heeft een fout gerapporteerd.

Komende Eventsokt
23

23-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
30

30-10-2017, 20:00 - 22:30

okt
31

31-10-2017, 19:30 - 22:30

nov
1

01-11-2017, 19:30 - 22:00

nov
2

02-11-2017, 19:30 - 22:30

Word lid!ballon

Word vandaag nog lid van de PvdA!

LEES MEER

Nieuwsbrief

Over PvdA AlkmaarDeze website is van de gemeenteraadsfractie van de PvdA in Alkmaar.·Alle artikelen op deze website mogen met bronvermelding worden overgenomen. Wij stellen het op prijs als je ons op de hoogte stelt van het gebruik van deze artikelen. De schrijvers van de artikelen op deze website zijn altijd bereid een toelichting te geven.

U bevindt zich hier: Home Nieuws PvdA initiatief leidt tot eerste diversiteitsnota in de regio